Goji bogyó

Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó

A goji a kínai népi egészségmegőrző életmód része, és lassan azzá válik a föld azon részén is, amit nyugati civilizációnak neveznek. Már mindenütt túljutottak az újdonságokat kísérő kétkedésen. Németországban sokan telepítik - vannak már több hektáros ültetvények is. A minél jobb megismerés és a felhasználási módok, készítmények kidolgozása tesznek fel még kérdéseket. Beltartalmi értékei tudományos magyarázatot is adtak a növény hazájában elterjedt egészségmegőrző és gyógyító használatnak, melynek összhatásaként a hosszú életet jelölik.Nagy mennyiségü esszenciális aminosavat,ásványi anyagokat,nyomelemeket tartalmaz. Magas az antioxidáns és vitamin tartalma.

Hatásai

Lassítja a test sejtjeinek az öregedését - ehhez kapcsolódik a gojival kapcsolatban sokat emlegetett élethossz növelési hatás Erősíti az immunrendszert: a magas vitamintartalom és más antioxidáns tartalmánál fova a káros szabadgyök tevékenységet akadályozza. Pozitiv hatásu a koleszterin szintre. Javítja a látást. Újabb kutatások szerint támogatja a fogyókúrázó szervezetet a megbomlott egyensúlyi állapot helyrehozásában. A hatások közelebbi megismerésére a szervezetet támogató anyagokról (antioxidánsokról) tudok egy cikket küldeni.

Ha valakinek kedve támad kertjében goji növényt ültetni, segítek!

Néhány éve foglalkozom a goji termesztésével és szaporításval. Csak dugványozással szaporítom, mivel a hazánkban vadon élő farkasbogyó a goji igen közeli rokona és így lehetséges az átporzás, vagyis a magból származó utódok nem azonosak a gojival. A további megfigyelések, termesztési tapasztalatok megszerzésére egy kis ültetvényt létesítettem. A dugványokat 15 cm-es konténerben nevelem tovább értékesítésig.Szeptember elejétől állnak rendelkezésre az eladható növények. Ára 400 ft/db. A növények helyigénye egymástól 2m. Több sor esetén 3m-es sortávolságot javaslok.Karó, ill támberendezés szükséges. A goji bogyó piaci lehetőségei jók. megismerésével párhuzamosan növekszik is..Lehetőséget jelent a vidékfejlesztés számára is, mint foglalkoztatási lehetőség.

» Vásárlás